Birgittas Bön


"Herre visa mig din väg och gör mig villig att vandra den."

På många svenska pilgrimsvandringar upprepas denna bön innan dagens vandring börjar och efter vartenda uppbrott innan gruppen ger sig i väg igen, vare sig i tystnad eller ej.

Mina känslor och tankar om bönen var först att den var en ständig påminnelse att välja den gudomliga, raka, eller för min del, rättare sagt, den ärliga, vägen att vandra genom livet.

Bönen, i samband med vandringen, påminner om att livet på jorden är först fysiskt, och i efterhand andligt. Man går, som litet barn, t. ex., och kanske senare så tänker man på hur, var, och varför man går eller vandrar. När man går får man alltid tänka på att det finns olika riktningar och stigar att välja mellan. Man kan inte samtidigt gå i två olika riktningar. Gåendet är en påminnelse att det är egentligen bara möjligt att gå åt ett håll i taget.

När man tänker på livets många val, är det möjligt att tro att det finns fler riktningar som man kan samtidigt ta. Och det finns mycket riktigt val ock kan vara oklart hur man ska ta sig till. Då är det kanske bra att börja om igen, efter att ha upprepat Birgittas bön. Där finns möjlighet till en ny början efter vartenda uppbrott i vandring eller det vardagliga livet.


    Vad tycker du? Hur klingar Birgittas bön i dina öron och ditt hjärta? Skriv gärna kortfattat eller så ordrikt som du vill.
  
PAX och Mvh,

Cecil

Senaste kommentarer

27.06 | 09:55

Pilgrimstid - "Time for pilgrimage, Sweden" - is the Scandinavian contact for Cammini d'Europa. You may contact me for more information elisabeth@pilgrimstid.nu

...
27.06 | 09:53

Pilgrimstid Sverige, ekon förening www.pilgrimstid.nu är den nordiska kontakten till Cammini d'Europa. Kontakta gärna mig på elisabeth@pilgrimstid.nu

...
26.06 | 20:23

Hej! Här står jag alldeles ensam. Eftersom det visar sig att bara jag kan lägga upp foton, skicka gärna eget foto till marshallotto@gmail.com.
Tack!

...
16.06 | 20:44

Hej Annelie! Mycket gärna. Det går nog bra att skriva okänd källa. Då kan ev. någon som känner till dem hjälpa med den saken. Tack så mycket!

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS